image description

Mr. Alexandra van Nierop LL.M.

Specialisatie

Ondernemingsrecht, contractenrecht, fusies en overnames en financiering- en zekerheden

Werkervaring

Alexandra is haar carrière begonnen bij Stibbe waar zij een aantal jaren als advocaat heeft gewerkt. Zij hield zich voornamelijk bezig met fusies, overnames en algemeen contracten- en ondernemingsrecht. Tevens heeft zijn haar cliënten ook in gerechtelijke procedures vertegenwoordigd.

Vervolgens heeft zij er bewust voor gekozen om de andere kant van de tafel te leren kennen en is geruime tijd werkzaam geweest als senior bedrijfsjurist voor De Lage Landen International B.V., een wereldwijd gevestigde dochteronderneming van Rabobank die zich voornamelijk bezighoudt met vendorleasing. Zij was verantwoordelijk voor het opstellen en het beoordelen van pan-Europese contracten met vendors waar financiering- en zekerheden een grote rol speelden, het begeleiden van joint ventures, het opstellen en mede onderhandelen van samenwerkingscontracten, interne juridische ondersteuning van verscheidene projecten (o.a. het opstellen van een dealerprogramma, opstellen document management systeem) en eerste aanspreekpunt voor verscheidene bedrijfsonderdelen. Tevens werkte zij nauw samen met een internnetwerk van bedrijfsjuristen en externe advocaten in een groot aantal Europese landen voor het begeleiden van internationale transacties. Kort heeft zij hiervoor nog een tijd op en neer gereisd naar Engeland wegens het gebrek aan een interne Engelse bedrijfsjurist.

Daarnaast heeft zij als juridisch adviseur ruime ervaring in het adviseren van het MKB+ op de meest uiteenlopende terreinen, van de duurzame energiesector tot kantoorinrichting. Zij is oprichter van LexPartners en weet zo voor haar klanten haar juridische en bedrijfskundige ervaring uitstekend te combineren.

 Opleiding

  • Nederlands Recht, Rijksuniversiteit van Leiden, privaatrechtelijk specialisatie
  • Postdoctorale opleiding (LL.M.), King’s College, Londen. Verdere specialisatie in het intellectuele eigendomsrecht en verbintenissen- en vennootschapsrecht van verschillende Europese landen alsook Europees recht.
  • Verscheidene juridische en financiële (meerdaagse) cursussen en trainingen, zowel ten aanzien van juridische, commerciële en financiële onderwerpen als professionele vaardigheden.

 Overige activiteiten

  • Bestuurslid De Maatschappij (Nederlandse Maatschappij van Nijverheid en Handel) Departement West-Brabant
  • Vice-Voorzitter Stichting Aithra

Contact: e-mail avannierop@lexpartners.nl of bel 076-5200021